MENU
Přednášky a diskuse

Mezinárodní den stepu s Rodem Ferronem | Přednáška

22.05.2014
Americké centrum, Tržiště 13, Praha 1 – Malá Strana
Vstupné: Volný

O události

Akce je doplněna videoprojekcí.

V angličtině.

Rod Ferrone je herec, tanečník, zpěvák, žonglér s kloboukem, choreograf. Můžete ho nazvat jakkoli, protože tančil na jevišti, ve filmu i v televizi a vystupoval zde s legendami světového zábavního průmyslu, mezi jinými s Jimmy Slydem, Gregory Hinesem, nebo Henny Youngmanem. Byl polovicí komediálního dua Hot Foot, o kterém kritika napsala „zanechávají na podlaze ohnivé stopy“, a vystupoval s ním po celém světě.

V nedávné době vystupoval na Broadwayi ve strhující show „Urban Tap“. Představení “Cool Heat Urban Beat,” vychválila kritika ve Skotsku, Londýně, na festivalu ve Spoletu v Itálii, v Německu, Dánsku, Finsku, Rakousku, na Novém Zélandu a Havaji. Do této show Rod přispěl některými choreografiemi. Vystupoval v projektu „Feet 2 The Beat”, který v roce 1996 založil. Podílel se na dalších stepařských projektech – “Jazz Tap Hip Hop” společnosti Dance Umbrella, jazzový festival společností JVC a Panasonic v New Yorku, Colorado Dance Festival, „Reel to Reel“ v Lincoln Center, jako host se objevuje na oslavách Amerického národního dne stepu a s Minnesota Symphony Orchestra účinkuje v “Tap Dance Concerto” skladatele Morton Gouda. Účastnil se také programu „Meet the Artist“ v Lincoln Center, při kterém vedl lekce pro studenty základních a středních škol.

Po celém světě učí na seminářích a master classes techniky jazz, Latin, excentrik, Funk a Hip Hop. Jeho divadelní praxe zahrnuje roli vypravěče v „Lakomci“ v Lamb Theater v New Yorku. Rod také hraje na kytaru.


Registrace


Nadcházející akce